Recreatief rondje Brabant / Het ontsluiten van Brabantse steden door het verbinden van water met industrieel erfgoed!

CB_Rondje_Brabant_BANNER

Recreatief rondje Brabant

Posted by Conceptenbouwers in #aanjagers, #concept, #water
#bebouwing
#mensen
#natuur
#water

De Brabantse kanalen

Het water van de Brabantse kanalen is van groot belang geweest voor de ontwikkeling van de provinvcie. De kanalen zorgden ervoor dat goederen uit de hele provincie vervoerd konden worden naar de rest van het land en zelfs het buitenland. In de transformatie van de provincie van een productiecentrum naar een plek waar ingezet wordt op beleving, recreatie en cultuur kunnen de kanalen weer een belangrijke rol gaan spelen in de Brabantse economie. Ze verbinden de belangrijke culturele hotspots en de steden terwijl een reis over het water al een attractie op zich is. De kanalen voeren langs de steden en langs het prachtige Brabantse landschap. Een actief waternetwerk verbindt onze provincie met Nederland en zelfs Europa. Het water ligt er, we moeten nu op zoek naar manieren om dit te activeren tot een nieuwe parel voor onze provincie!

NATlab_Brabant_DeHeus

NATlab_Brabant_Helmond

NATlab_Brabant_Veghel

De Brabantse kanalen spelen een belangrijke rol in het waternetwerk van de provincie. Ze verbinden alle grote steden in de provincie. Ze stromen door de stadscentra en oude industriegebieden en rijgen ze aaneen als een parelketting van mooie plekken en interessante gebouwen. De verbindende factor van de Noord-Brabantse kanalen gaat verder dan een
fysieke verbinding; aan de kanaaloevers zijn overeenkomsten te vinden in de uitdagingen die de gebieden aan het water ondervinden.

NATlab_Brabant_concept_01

NATlab_Brabant_concept_02

De leegstand van industrieel erfgoed, dat vaak langs het water te vinden is, vormt één van deze uitdagingen die in de verschillende Brabantse steden te vinden is. Actiever gebruik van het water kan hierin een deel van de oplossing vormen. De combinatie van industrieel erfgoed dat zijn functie verliest en een nieuw gebruik van het water in de kanalen van
de provincie vormt de basis van het plan om bezoekers aan Brabant te verleiden meer tijd door te brengen in onze provincie.

COMMUNITY

FB TWITTER

BOUWERS

Geert_Das

29 nov 2013 no comments

Post a comment