Bossche Waterweek / het promoten van de stad, de waterwegen, de havens en een grote diversiteit aan bestaande en nieuwe waterevents van ‘s-Hertogenbosch

Bossche Waterweek

Posted by Michael Bol in #aanjagers, #data, #projecten, #water

#bebouwing
#mensen
#natuur
#water

Den Bosch is een waterstad; gegroeid waar twee rivieren samenkomen, later doorsneden met een kanaal. Het water bracht de Bosschenaren welvaart en bracht ze in contact met de omgeving. Hoewel de boten in de Bossche binnenstad nu meer toeristen dan vracht vervoeren wordt er de stad nog steeds veel gevaren. Er zijn zeil-, kano- en roeiverenigingen, mensen zwemmen onder water met de duikclub of aan de oppervlakte voor het goede doel. Elk jaar trekt een bonte stoet over het water in herinnering aan de stads grootste kunstenaar, een even kleurrijke stoet is de vloot aan rubberboten die over de Dommel trekt. Er speelt dus vanalles op- om- en aan het water in Den Bosch.

Toch zal de gemiddelde Bosschenaar zich misschien niet zo bewust zijn van het water in de stad. Ook bezoekers aan de stad hebben oog voor de geschiedenis, cultuur of het culinaire maar zullen niet zo snel bekend raken met het water in de stad, de rol die het speelde in haar geschiedenis en de rol die het nu speelt. Er ligt dus een taak om het water onder de aandacht te brengen bij de bewoners van de stad, maar het kan ook ingezet worden om mensen van buiten naar de stad te trekken. De bezoekersaantallen van de vaartochten over de Binnendieze laten zien dat dit werkt.

Stichting Bossche Waterweek is verantwoordelijk voor de aanwezigheid van een grote diversiteit aan Watersport- en Leisure events, varend erfgoed, kennis en wetenschap rondom stedelijke waterhuishouding van de regio ’s-Hertogenbosch en de programma-coördinatie daarvan binnen de zogenaamde Bossche Waterweek.

De Bossche Waterweek is een initiatief om ‘s-Hertogenbosch als waterstad serieus op de kaart te zetten. Met allerlei nieuwe initiatieven krijgt Maritiem ‘s-Hertogenbosch een andere inhoud. In 2017 vinden er op 14, 15, 16 en 17 september verschillende activiteiten op en rondom het water plaats.

Stichting Bossche Waterweek heeft de volgende doelen:

– Het promoten van de stad, de waterwegen, de havens en een grote diversiteit aan bestaande en nieuwe waterevents van ‘s-Hertogenbosch;

– Het bevorderen van de inzet van water in de stad als USP met een stads brede economische spin-of als resultaat;

– Het enthousiasmeren van jongeren voor het water in de stad en haar geschiedenis;

– Het stimuleren van (sociale) cohesie door de inzet van een overkoepelende en verbindende event strategie.

Check via de officiële Bossche Waterweek app vooraf én tijdens het event het complete programma, het tijdschema en de locaties. Vind gemakkelijk de plekjes in ’s-Hertogenbosch waar je kunt drinken, eten en slapen. Zoek en boek de watertaxi, hop-on en hop-off. Check-in bij de events waar je live aanwezig bent en verzamel zo jouw maritieme strepen. Met deze app hoef je niets te missen van een week waterplezier. Tot ziens bij de Bossche Waterweek! Beschikbaar voor iOS en Android.

iOS: https://itunes.apple.com/nl/app/bww-bossche-waterweek/id1219991249?mt=8
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.yitcsoftware.bww

COMMUNITY

FB Bossche Waterweek

BOUWERS

 Kirsti_Pol Wim_VanDerSteen Michael_Bol Geert_Das Marloes_VanDijk 

03 apr 2017 no comments

Post a comment