Green Dream Rwanda / creating a sustainable development in building environment & empowerment of people. With tourism as a concept for boosting local economy. Tourism can be the number one motivation and mechanism for protecting cultural heritage, endangered species, enhancing jobs and income for local people - and there aren’t many other industries that can say that!

Green Dream Rwanda

Posted by Michael Bol in #aanjagers, #mensen, #natuur, #projecten

#bebouwing
#mensen
#natuur
#water

Vlak voor de landing van het vliegtuig wordt ons verteld dat plastic tassen Rwanda niet in mogen. Later blijkt dat deze al vier jaar verboden zijn. Het markeert meteen de andere visie die de huidige president Paul Kagame heeft bewerkstelligd in het land. Een ogenschijnlijk zeer vruchtbaar land, vol landbouw en veeteelt, duizend heuvels, zon en regen en rijk aan vele grondstoffen. Een land dat meer dan klaar is om zichzelf razendsnel en op de meest innovatieve wijze te ontwikkelen.

In de 20 jaar na de genocide is er een nieuwe drive in het land teweeggebracht door wellicht vreemde maar zeer visionaire politiek. Iedereen in het land heeft drie maandelijkse doelstellingen die bereikt moeten worden met een persoonlijke prestatie plan. Fouten maken moet, het laat zien dat je je ontwikkelt. Elke laatste zaterdag van de maand is er een community dag waarin de wijk wordt opgeruimd en problemen worden geëvalueerd en ook direct afgehandeld. Burgemeesters hebben een stevige positie maar worden wel gekozen en moeten dus zorgen voor resultaten. Het is een vreemde gewaarwording dat werkelijk nergens afval op straat ligt, iedere inwoner minimaal een micro-baan heeft en we gedurende de week telkens mensen ontmoeten met een zeker westers ongeduld, vragend wanneer we beginnen.

De fieldtrip, met twee landschapsarchitecten, drie architecten, een marketeer en de Conceptenbouwers voor onderwijs en training, volgens de principes van de lokale circulaire economie onder leiding van de Green Dream Company, is een kansrijke mix om de ambitie om vijf projecten verspreid over het land te realiseren ook werkelijk waar te maken.

De Conceptenbouwers maken deel uit van het design en ontwikkelteam van Solomon’s Hidden Treasures. De Green Dream Company zet een schijnwerper op Afrikaanse reisbestemmingen door de invoering van een unieke formule in een niet alledaagse projectontwikkeling, het ontwikkelen van toeristische resorts (Family Villages) in Afrika, volgens de principes van de 5 P’s: People, Planet, Profit, Passion & Pleasure. Duurzaamheid wordt gewaarborgd door het faciliteren van ‘inclusief ondernemerschap en het toevoegen van waarde’ met de inzet van diverse plaatselijke bedrijfjes. Op deze wijze wordt er gewerkt aan een lokale en circulaire economie die de plaatselijke bevolking veel gaat brengen.

De eerste vijf projecten worden gerealiseerd in Rwanda, een land rijk aan cultureel en natuurlijk erfgoed en dat zowel fascinerend als mooi is; maar naast dit Afrikaanse land lopen er voorbereiding van verschillende projecten in de bakermat van het verhaal van koning Solomon: Ethiopië, Israël en de Palestijnse gebieden (zie ook www.solomonshiddentreasures.com).

DESIGN & DEVELOPMENT TEAM

Green Dream Company
Molenaar&Bol&VanDillen Architecten
MTD Landschapsarchitecten
BroekBakema
LEVS Architecten
Silvatica Marketing
Conceptenbouwers

BOUWERS

Michael_Bol Kirsti_Pol

01 feb 2016 no comments

Post a comment