Lancering Cirkelstad Den Bosch / ‘dieje loerie madde eiges houwe’

Lancering Cirkelstad Den Bosch

Posted by Michael Bol in #aanjagers, #eigen initiatief

#bebouwing
#mensen
#natuur
#water

‘Dieje loerie madde eiges houwe’
De slappe koffie mag je zelf houden

In de Mengfabriek wordt geen slappe koffie geschonken, maar een straffe en eerlijke bak. Met een eerlijk lokaal ontbijt; boerenbrood met een gebakken ei en worstenbrood.

In de voormalige veevoederfabrieken van De Heus en Koudijs in Den Bosch werd tot begin 2014 op grote schaal
pluimveevoer geproduceerd. Vanaf eind 2015 ontstaat er op deze rauwe plek een laboratorium voor lokale en circulaire economie, De Mengfabriek.

Graag nodigen we u uit voor de start van de week van de circulaire economie (21 tot en met 28 januari 2016) in Brabant en de lancering van Cirkelstad met een eigen expertise- en debatcentrum in De Mengfabriek op de Tramkade in Den Bosch.

Nederland moet vanaf 2016, het jaar dat Nederland voorzitter van de EU is, een hotspot zijn voor circulaire economie. Daarmee nodigt Nederland andere Europese landen uit om te profiteren van de voortrekkersrol die de Nederlandse nationale en lokale overheden en het bedrijfsleven op het gebied van circulaire economie speelt.

Programma

8.00 uur     Ontvangst met ontbijt
8.20 uur     Opening door Eric Logister, wethouder stedelijke transformatie
8.40 uur     Persmoment

8.45 uur     Key Note door Arie Voorburg, Urban Innovation Lab/ Arcadis
9.30 uur     Cirkelstad Den Bosch door Rutger Buch
9.40 uur     De Mengfabriek, laboratorium voor lokale en circulaire economie
9:50 uur Kennismaken / netwerkmoment

ongeveer 10.00 uur afsluiting

Cirkelstad biedt een platform aan vooruitstrevende publieke en private partijen die werk maken van steden zonder afval, zonder uitval. Dat gebeurt door de materialen die vrijkomen bij het slopen, renoveren of beheren van gebouwen terug te brengen in de kringloop. De materialen worden weer toegepast in nieuwe producten met een gelijkwaardige toepassing. Geen afval dus. Het werk wordt tevens verricht met de mensen uit de stad. Zij komen met inspiratie over hoe zij willen wonen, nemen initiatief tot wijkactiviteiten of worden uitgenodigd voor leer-, of werkplekken bij de betrokken partijen. Geen uitvallers dus.

De circulaire economie betekent kansen, oplossingen en creatieve innovatieve toepassingen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Daarvan zijn wij overtuigd. In onze ambitie om het Nederlandse bedrijfsleven te overtuigen, van de juiste tools en kennis te voorzien en meer bekendheid te geven aan bestaande circulaire businesscases organiseren wij de Week van de Circulaire Economie.
Vragen: info@conceptenbouwers.nl

CB_logoNieuwsbrief #1 – 2016 – uitnodiging lancering Cirkelstad Den Bosch.

COMMUNITY

TWITTER

BOUWERS

RutgerBuch Michael_Bol Kirsti_Pol Arie_Voorburg

14 jan 2016 no comments

Post a comment