Bosch Bierfeest Mengfabriek

Bosch Bierfeest Mengfabriek

Posted by Michael Bol in #aanjagers, #eigen initiatief, #mensen

#bebouwing
#mensen
#natuur
#water

Bosch Bierfeest #1 in de Mengfabriek
Eten en drinken
11 oktober 2015 12.00 – 21.00 uur
Tramkade, ‘s-Hertogenbosch

De Mengfabriek opende zondag 11 oktober haar deuren en organiseerde voor de eerste keer het Bosch Bierfeest. Dit gebeurde allemaal op geheel eigen wijze in de Mengfabriek aan de Tramkade. Dit feest is een voorproefje van wat er de komende tien jaar allemaal plaats gaat vinden.

In de Mengfabriek zal een nieuwe, dynamische samenleving ontstaan: een sociale, culturele en economische hotspot. Tijdens het Bosch Bierfeest kon je alvast meemaken hoe dat eruit gaat zien. Verschillende ondernemers waren aanwezig, waarvan een aantal zich de komende tijd zullen gaan vestigen in de Mengfabriek.

Iedereen verkoopt er zijn eigen lokale product rechtstreeks aan de bezoekers. “Het is de bedoeling dat mensen er rond kunnen lopen en hun eigen kostje verzamelen”, aldus Kirsti Pol, procesmanager lokale en circulaire economie bij De Conceptenbouwers. Zo kon je bijvoorbeeld brood eten van de Woeste Walmen. Dit mocht je zelf afbakken boven een vuurtje. Daarna kocht je worst bij Stadsboerderij Eyghentijds, of als je voor een vegetarische optie ging nam je extra veel lokaal verbouwde zuurkool van Piet Das. Daarnaast dronk je een lokaal gebrouwen biertje van Brouwerij Boegbeeld en als toetje at je iets lekker zoets, zoals een bierbonbon of stroopwafel van ‘Die van het eten’.

Met je bord schoof je aan lange tafels aan als bij een echt oktoberfeest met speciaal door Lin Houtman ontworpen tafelkleden in opdracht van de Academie voor Beeldvorming. Allemaal onder het genot van muziek van Die Nachtschwester.

De dames van Brouwerij Boegbeeld presenteerde voor de eerste keer een eigen lokaal gebrouwen bier aan het publiek. Maryjane Snelders (Brouwerij Boegbeeld): “Bosschenaren verdienen een eigen biertje om trots op te zijn. Dat we ze dat op zo’n gave plek kunnen aanbieden is natuurlijk fantastisch. We vinden het erg spannend om te zien of er interesse is voor dit soort evenementen. Zelf vinden we dat de plek heel veel potentie heeft en de samenwerking met verschillende ondernemers maakt van alles mogelijk. Zo ook voor het Bosch Bierfeest. Iedereen vult elkaar aan, maar kan wel zijn eigen ding blijven doen. Dat is toch mooi?”

Iedereen van jong tot oud was welkom. Er waren leuke activiteiten voor kinderen en natuurlijk ook iets anders te drinken dan alleen bier. Kortom: mengen in deze bedwelmende mix van eten, drinken, kunst en cultuur. Dat is precies waar De Mengfabriek voor staat. En dat is dan ook het doel voor de komende jaren.

De Mengfabriek mengt natuurlijk:

COMMUNITY

FB TWITTER

BOUWERS

TjeuCornet Geert_Das Kirsti_Pol

05 sep 2015 1 comment
  • Michael Bol 15 september 2015 at 11:31 / Beantwoorden

    Er worden geen kaarten verkocht. Aanmelden via Facebook is voldoende.

Post a comment