Stadsstrand de Witte Sieb / gelegen in de voormalige Vogelwijk met de bijnaam Siberië, (in de volksmond al snel 'de Sieb') niet ver van de binnenstad, nu nog koud, maar in 2015 een zonnig stadsstrand!

Stadsstrand de Witte Sieb

Posted by Conceptenbouwers in #eigen initiatief, #mensen, #natuur, #water
#bebouwing
#mensen
#natuur
#water

Strandstrand de Witte Sieb
www.wittesieb.nl

Het stadsstrand is nog niet permanent open! Op dit moment is het strand wel te huur voor evenementen of gelegenheden. Informeer naar de mogelijkheden door te mailen naar post@koudijskafe.nl.

locatie: gelegen in de voormalige Vogelwijk met de bijnaam Siberië, (in de volksmond al snel ‘de Sieb’) niet ver van de binnenstad, nu nog koud, maar in 2015 een zonnig stadsstrand.

Van zonsop- tot zonsondergang ontspannen op de Witte Sieb tegenover de Heus! Dit strand moet een plek worden voor iedereen. Jong en oud kunnen er terecht voor een fijne middag aan het water. Naast een plek voor ontspanning moet het ook een plek worden waar een breed scala aan activiteiten plaats kan vinden, van yogalessen tot een strandfeest met muziek. Op het zand van het stadsstrand is ruimte voor wekelijkse activiteiten maar ook voor evenementen.

Het strand zal aansluiten bij veel activiteiten op de Tramkade, de bruisende energie van de Tramkade kan samenkomen aan het water! Door de ligging op loopafstand van centrum en station is de locatie aantrekkelijk en bereikbaar. Het water verbindt de locatie met de rest van de stad en kan ervoor zorgen dat mensen uit heel Nederland langs varen en aanleggen om te komen ontspannen. Het stadsstrand geeft een nieuwe impuls aan de waterrecreatie in de stad!

CB_WitteSieb_Strand CB_WitteSieb_Waterkant

impressies Stadsstrand de Witte Sieb (c) De Conceptenbouwers – Gijs Hoeijmans

Vanzelfsprekend zetten wij met de Conceptenbouwers in op een zelfvoorzienende exploitatie waar verschillende partners in een circulair model kunnen ondernemen. Nieuwe concepten voor horeca, huisvesting of agrifood kunnen op het strand getest worden in een inspirerende omgeving, een bijzondere plek middenin de stad!

PERSBERICHTEN:

COMMUNITY

FB TWITTER

BOUWERS

Geert_Das Marloes_VanDijk Michael_Bol Kirsti_Pol

07 jul 2014 9 comments
 • Marcel van zwam 20 augustus 2014 at 11:38 / Beantwoorden

  Zoeken jullie nog uitbaters voor dit geweldige idee??

  Mvg Marcel van zwam

  • Conceptenbouwers 20 augustus 2014 at 12:00 / Beantwoorden

   Ja Marcel. De Conceptenbouwers zijn voor de Witte Sieb inderdaad op zoek naar lokale participanten. Om te ondernemen, te investeren, uit te baten, te doen!

   • Marcel 6 september 2014 at 03:30 / Beantwoorden

    Laten we dan eens afspreken en kijken wat we voor elkaar kunnen doen

 • Mathew 24 september 2014 at 13:27 / Beantwoorden

  Ik heb de beschikking over de vuurwerkfabriek aan het Vogelplein 2, inclusief een grote parkeerplaats, dat zich uitstekend zou lenen voor bijvoorbeeld de verhuur van electrische boten. Vanaf de vuurwerkfabriek dat, zodra het nieuwe spoorwegviaduct gereed is, binnen nog geen 10 minuten is te bereiken van het station, kun je diverse vaartochten maken, zelfs tot aan de Maas.
  Als ik iets voor de conceptenbouwers kan betekenen, dan verneem ik dat graag.

 • Maria Palmen 12 december 2014 at 20:58 / Beantwoorden

  Vanaf half mei tot half september wil ik dagelijks “vroege ochtend“ yogalessen verzorgen in de buitenlucht van den Bosch. Ik zoek een rustige plek, ( zonder hondepoep)…..niet te ver vanaf mijn studio (aan de van IJsselsteinstraat). Het idee is om de lessen gratis aan te bieden,…. een donatie is welkom.
  Deze plek lijkt mij wel wat. Komen er ook sanitaire voorzieningen? en wordt het een openbare plek?

 • dorien de Nijs 14 december 2014 at 15:02 / Beantwoorden

  Ik mis in de tekening wel een leuke strandhuisjes . Onmisbaar aan een strand!!!
  zie http://www.dehuisfabriek.nl

 • Paul Kriele 6 februari 2015 at 09:37 / Beantwoorden

  Proficiat, geweldig idee. De locatie is een eyecatcher.
  Aanvulling van een ex-woonachtige [met de rug tegen de sieb..]: In de jaren 50 ontstond onder het tijdperk van wethouder Ton Wagemakers een nieuwe Sieb, die gelegen is tussen Ereprijsstraat en Kogelbloemstraat [verlengd deel].
  Door de tamelijk wit uitstralende huizen kreeg die wijk in de volksmond de naam ‘de Witte Sieb’.

 • Farid bicane 20 juli 2016 at 18:26 / Beantwoorden

  Beste,
  Hoe kunnen we ons inschrijven voor dit project? Ik ben een horeca ondernemer uit den Bosch met cafés in verschillende steden in brabant maar nog niet in onze eigen stad.
  Waar kunnen we de contactgegevens vinden?

Post a comment