Stapeltuin Tolbrug / bouw mee aan de eerste Stapeltuin tjidens de Bossche Boeren Stadslandbouwdag 2014!

Stapeltuin Tolbrug

Posted by Conceptenbouwers in #bebouwing, #mensen, #natuur, #projecten
#bebouwing
#mensen
#natuur
#water

Tijdens de tweede Bossche Boeren Stadslandbouwdag van 17 mei 2014 wilden we met alle Bossche Boeren in actie komen om een eetbare tuin te maken op het GZG terrein, de Stapeltuin Tolbrug. Deze tuin heeft de binnenstad verbonden met diverse ondernemers op het terrein en het nieuwe ‘laboratorium voor bibliotheken’ (GRRRoot Gasthuis) waar later ook een eigen zadenbibliotheek opgebouwd zal gaan worden in samenwerking met de HAS Den Bosch.

Op 17 mei is de Stapeltuin Tolbrug in 1 dag daadwerkelijk gerealiseerd. Hiervoor werd eerder al het een en ander voorbereid door het maken van een ontwerp en te organiseren dat er bakken, aarde, compost en water aanwezig zijn. Maar dat was niet genoeg. We hadden op de dag zelf heel wat plantgoed nodig om de bakken en perken in de tuin goed te vullen. De Bossche Boeren hebben deze planten geleverd.

Impressie Stapeltuin door StadseBoeren. Foto’s Marijn Olislagers.

 

COMMUNITY

FB TWITTER

BOUWERS

Derk_Kuiper Femke_Obbema

19 apr 2014 no comments

Post a comment