Lesblok Bollebozen 2014 / Laat kinderen nadenken over een andere functie voor de Watertoren of voor een nieuwe locatie voor het theater en de bibliotheek. En verbaas je hoe zij nieuwe talenten in zichzelf ontdekken die ze ook later kunnen benutten.

Lesblok Bollebozen 2014

Posted by Conceptenbouwers in #mensen, #projecten, #strategie

#bebouwing
#mensen
#natuur
#water

Conceptenbouwers ontwikkelen een lesblok voor kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool. Daarin kunnen zij het ruimtelijke ontwerpproces van begin tot eind ervaren: van opdracht en probleemstelling tot en met de uiteindelijke oplossing. Het proces wordt gedoceerd aan de hand van een praktijkvoorbeeld uit de eigen omgeving van de kinderen. Dit lesblok gebruiken we de case ‘Herontwikkeling De Heus’ en zullen we met de deelnemers werken aan een ontwerp voor een ‘honk’ voor jonge mensen aan het water op het voormalig terrein van de veevoederfabriek.

Weekendschool
Ons initiatief ondersteunt Weekendschool De Bollebozen in Den Bosch. Weekendscholen zijn overal in ons land opgericht. Met alles wat kinderen thuis en op de basisschool opsteken, leren ze hier na te denken over hun toekomst en hun talenten te benutten.

De Weekendschool richt zich op kinderen van de groepen 7 en 8 basisschool, die thuis nauwelijks in aanraking komen met onderwerpen als wetenschap, cultuur en techniek. Zij zitten doorgaans op scholen in wijken die als sociaal en economisch zwakker bekend staan.

Het belangrijkste is dat de kinderen gemotiveerd en nieuwsgierig zijn. Werving gebeurt in principe via de basisscholen van de doelgroep. De Weekendschool benadert en enthousiasmeert de kinderen in hun eigen klas.

Ontwerpresultaten:

Bo_detail

Bo

Alles_is_mogelijk_detail

Alles_is_mogelijk

Team_BHD_detail

Team_BHD

Kei_Goed_02_detail

Kei_Goed_02

Kei_Goed_01_detail

Kei_Goed_01

Bollebozen_300314 (24)

Bollebozen_300314 (19)

BOUWERS

Kirsti_Pol Michael_Bol

30 mrt 2014 no comments

Post a comment